Trouwlocatie uitzoeken

Gepost op: 10 januari 2018

Tips voor het kiezen van je trouwlocatie

Ben je op zoek naar een toffe trouwlocatie voor je bruiloft? Ik help je graag bij het vinden van een goede locatie en wat tips waar je op moet letten bij het kiezen van jouw trouwlocatie!


Het gezelschap

Bedenk vooraf wat voor sfeer je graag wilt op de grote dag. Wil je een gemoedelijke sfeer met een kleine groep mensen of wil je juist een groot feest met veel familie, vrienden, collega's en kennissen? Zodra je eenmaal weet hoeveel gasten je ongeveer wilt uitnodigen, kun je gaan kijken naar verschillende opties. Wil je liever een royaal kasteel of liever een romantisch strandpaviljoen aan zee? Kijk naast de sfeer ook goed naar het gezelschap en de bereikbaarheid. Is de locatie goed bereikbaar voor al je gasten? Komen er veel oudere mensen die slecht ter been zijn? Dan is een strandpaviljoen wellicht geen goed idee. 


Licht en muziek

Wil je een spetterend feest? Dan is een goede muziek- en lichtinstallatie wel zo handig. Vraag bij de locatie na wat hierin de mogelijkheden zijn. Kun je een muziekinstallatie huren of kan er eventueel een DJ geregeld worden vanuit de locatie? Tot hoe laat is harde muziek toegestaan? Is er een maximum aantal decibel wat geproduceerd mag worden? Zorg ervoor dat je vooraf goed op de hoogte bent van dit soort informatie, zodat je tijdens de grote dag niet voor verassingen komt te staan!


Eten en drinken

Hapjes en drankjes zijn belangrijk op de grote dag. Je wilt immers niet dat iemand honger heeft of op een droogje moet zitten. Spreek van te voren goed af met de trouwlocatie of je een vaste prijs per persoon rekent, of dat je afrekent op daadwerkelijk verbruik. Kies daarnaast ook voor een diversiteit van smaken in de hapjes. Zorg ervoor dat er voor ieder wat wils is!


Grootte trouwlocatie

Een locatie moet niet te groot zijn, maar zeker ook niet te klein. Iedereen moet voldoende ruimte hebben. Op de dansvloer moet je ongeveer rekening houden met één vierkante meter per persoon. Voor een receptie moet je daarentegen rekening houden met 2 á 3 vierkante meter per persoon. Bereken dus van te voren of er voldoende ruimte zal zijn voor al je gasten. Dit voorkomt eventuele irritaties bij je gasten tijdens het feest of tijdens de ceremonie.


Aankleding en overnachten

Bespreek vooraf ook met de trouwlocatie wat de mogelijkheden zijn voor een leuke aankleding van de locatie. Dien je dit zelf te regelen of kan de trouwlocatie hier je ook in voorzien? Daarnaast zijn er ook diverse trouwlocaties (zoals hotels) waar je kunt blijven overnachten. Dat is altijd handig voor gasten van veraf en kan dus ook de doorslag geven bij het kiezen van een trouwlocatie! Al met al zijn er veel verschillende factoren om rekening mee te houden. Ik wens je veel succes met het kiezen van een leuke locatie!

Benieuwd naar een leuke trouwlocatie nabij Harderwijk? Kijk dan eens op de site van Koetshuis Nijkerk.

 

Delen  

Archief


Recente artikelen


Categorieën