Trouwen en de trouwlocatie

Gepost op: 14 oktober 2017

Een van de meest belangrijke dingen om te regelen voor een bruiloft is de locatie. Een perfecte trouwlocatie vinden kan vaak nog behoorlijk lastig zijn. Je wilt de mooiste dag van je leven op een mooie plek beleven. Daarnaast mag de plek ook uniek zijn, maar speelt prijs ook vaak een rol. Hoe vindt je de beste trouwlocaties en hoe zorg je dat je binnen het budget blijft? Hier een aantal tips voor hoe je de perfecte trouwlocatie vindt.


Out of the box

Denk out of the box voor trouwlocaties. Restaurants en zaaltjes zijn zo passé en daarbij ook vaak aan de prijzige kant. Je kunt vandaag de dag overal trouwen. Wat dacht je van het bos als trouwlocatie? Een open veld waar je zowel een ceremonie kunt houden als een receptie. Meer is mogelijk dan je denkt, zorg dat je het lef hebt om te vragen en op deze manier kun je op unieke locaties trouwen. Wat dacht je van een molen, boerderij of schaatsbaan? Deze locaties kunnen vaak particulier verhuurd worden. Op deze manier trouw je op een unieke locatie. Denk out of the box en trouw waar je maar wilt.


Onderhandelen

Wist je dat de prijs voor een trouwlocatie vaak helemaal niet vastgelegd is? Je kunt vaak nog onderhandelen over de prijs. Kies je voor een locatie dat helemaal gestoffeerd is of breng je zelf meubels? Wel of geen catering inbegrepen? Deze keuzes kunnen zorgen voor een ander budget, is het budget aan de hoge kant, onderhandel of er dan iets extra's bij kan zodat je gelijk meer geregeld hebt. Dat maakt een dure trouwlocatie vaak de moeite waard. 


Een oude buur, verre kennis

Ken je die verre kennis nog? Die ene met die grote schuur? Misschien wordt het eens tijd om weer contact op te nemen en te zien of er iets te regelen valt. Wanneer je binnen je eigen kringen op zoek gaat naar een geschikte locatie valt er vaak nog veel van te maken. Mensen helpen graag wanneer je ze kent en natuurlijk kan het dan vaak voor een vriendenprijsje. Kent jouw oom misschien nog die ene eigenaar van dat kasteel of heeft jouw achterneef nog contacten? Nu is het de tijd om in contact te komen en wie weet kun je op deze manier wel een gave locatie op de kop tikken. Het regelen van een bruiloft kan een grote taak lijken. Wanneer je al een trouwlocatie hebt, ben je al een eind op weg. Er zijn genoeg manieren hoe je een unieke en betaalbare trouwlocatie kunt vinden. Trouwen kan vandaag de dag overal. 

Tip: Café de Dommelstroom voor een leuke trouwlocatie in Valkenswaard.

Delen  

Archief


Recente artikelen


Categorieën