Zaalverhuur: vergaderen aan het strand

Gepost op: 13 oktober 2017

Vergaderen... Dit gebeurt in het bedrijfsleven volop. Sommige medewerkers komen bijna niet meer aan hun andere werkzaamheden toe. Veel managers hebben meerdere vergaderingen op een dag, soms hebben ze zelfs geen tijd om te lunchen, terwijl dit toch wel een belangrijk onderdeel van de dag is. Ze zitten soms wel zes uur per dag in een vergadering (of meerdere vergaderingen). In de overige twee uur moeten zij dan al hun acties uit de vergaderingen uitwerken en de andere werkzaamheden doen. Vergaderingen vergen veel energie en soms is het lastig om de aandacht zo lang vast te houden. Je ziet vaak dat de gedachten van mensen afdwalen als zij in een lange vergadering zitten. Een inspirerende vergaderruimte en locatie doen soms wonderen.


Vergaderen op het strand

Het strand heeft op veel mensen een rustgevend effect. Veel mensen gaan in hun dagelijkse leven een stukje wandelen als ze veel aan hun hoofd hebben. Lekker door de branding lopen met de wind in de haren doet dan wonderen. Dit zou ook wonderen kunnen doen tijdens vergaderingen. Vergaderingen vragen ook veel energie van medewerkers. In het voorjaar en de zomer is vergaderen op het strand een goed idee. Het is niet alleen een rustgevende locatie, maar het werkt ook inspirerend. In de herfst en winter is het te koud om op het strand te vergaderen, maar er zijn ook diverse hotels langs de kust die vergaderruimtes met uitzicht op het strand verhuren. In de pauze kunnen jullie dan een strandwandeling maken om nieuwe energie op te doen. Je zult zien dat medewerkers hier erg geïnspireerd door worden en dat jullie met nieuwe energie verder kunnen met de vergadering. Uiteraard kunnen jullie de vergadering ook onderbreken voor een leuke activiteit op het strand. Ook dit heeft een positief effect op de energie van medewerkers. 


Overnachten

Als jullie een lange, meerdaagse sessie hebben, kunnen jullie er voor kiezen om in de avond naar huis te gaan. Maar het is wellicht om met z'n allen te overnachten in het hotel aan de boulevard. Dit scheelt veel reistijd voor iedereen, maar dat is niet het enige. Het is ook goed voor het teamgevoel. Jullie kunnen dan 's avonds na de vergadering met z'n allen een hapje gaan eten en wellicht nog een drankje drinken. En als jullie 's morgens wakker worden, kunnen jullie gezamenlijk ontbijten en daarna wellicht een ochtendwandeling langs het strand maken. Vaak komen er dan al goede ideeën boven drijven. Onbewust is de vergadering dan dus al begonnen. Jullie zijn klaar voor een nieuwe vergaderdag vol met goede ideeën. Veel vergaderplezier!

Delen  

Archief


Recente artikelen


Categorieën